algemeen Thienpont Nieuws

Nieuw festival in Mechelen: “Summerjump”

Mechelen is een festival rijker tijdens de zomer. “Summerjump” palmt op zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018 Sport- en recreatiepark De Nekker in Mechelen in.

Het splinternieuwe festival focust niet alleen op populaire namen uit de muziek, maar het is tevens ook een gigantisch opblaasbaar speelpark, voor kinderen én volwassenen.

Het eventbureau WA Events dat in Haacht het indoorspeelpark O2Play uitbaat toert al jaren Europa rond met hun O2Run, het grootste mobiele pop-up pretpark ter wereld met Wipe-out geïnspireerde toestellen. Deze zomer wil WA Events in samenwerking met Thienpont Artists & Events een stapje verder gaan en een heus festival op poten zetten. Dat betekent al wat het te bieden heeft plus livemuziek.

Organisator en zaakvoerder Aldwin De Neeff: “We werken al drie jaar goed samen met sportpark De Nekker. In de paasvakantie staan we er met een hindernissenbaan. We hadden ook de indruk dat meestal voor “De Schorre” in Boom werd gekozen en dat Mechelen wat links bleef liggen.”

Familie Festival op zaterdag

Op zaterdag focust Sumerjump op families met kinderen. De organisatie strikte enkele grote namen, maar mag voorlopig enkel die van “De Ketnetband” vrijgeven. “De 2Step Dance Company, gekend van Belgiums Got Talent-finale, zorgt voor een dancefloor waar de deelnemers dance battles en moves kunnen aanleren. Kinderen kunnen het opnemen tegen hun ouders.”

Jongeren en volwassenen op zondag
De Neeff: “Zondag wordt dan weer een festivaldag waar jongeren en volwassenen het kind in zich naar boven kunnen halen.” Op de affiche staan dan onder meer 2 Fabiola, Michael Schack, Level Six, Edje Ska & De Pilchards, DJ Crazy Sir-G en DJ Pat Krimson.

Beide festivaldagen zullen ook opgeluisterd worden door jong en lokaal DJ-Talent. Zo zullen onder meer Bram Delux (bekend van club scenes als Carré, Rio, Versuz, The Villa enz.), DJ Zina (Carré, Plopsa Festivals, Yourin Festivals, enz.) en DJ Jorn (Carré, The Villa, VTM Kzoom, Yourin Festivals, Retro Classix, Maze Festival, enz.) te gast zijn.

De organisatie zet dus in op 6000 bezoekers per festivaldag.

Info en tickets zijn vanaf nu te koop via de website van de organisatie en kosten 32 euro per persoon.

info & Tickets:

www.summerjump.be