Referenties

Eric & the Dukes

Formules & Prijzen

Live in Concert: 1 x 90′

Nu boeken

Het ging, het zou, en het moest er ooit eens van komen. Eric, entertainer, acteur, zanger, Komen Eten-ster, bekend uit afleveringen van Familie, Het Swingpaleis, Cafe Majestic, Zone stad, Twee straten verder, de musicals Alladin en Romeo & Julia is vooral een echte… soulman!

 
Mensen vroegen Eric al lang om met zijn zeer aparte stem een soul/blues/jazz-project op te starten maar de veelzijdige duizendpoot had blijkbaar andere dingen te doen. Volgens hem lag het aan iets anders : “Het is niet simpel om de band te vinden, laat staan te vormen, die de juiste feel kan brengen die ik zoek. Het moet luchtig zijn en toch de kracht van een bigband benaderen. En dan wil ik ook nog graag een vleugje jazz, die door iedereen begrepen en geapprecieerd kan worden. Niet simpel.”

 
Maar op 8 januari hielp het lot Eric een handje. Tijdens een nieuwjaarsdrink te Hoboken kwam hij 7 jonge muzikanten tegen uit Hoboken. Hun pretentieloze en toch strakke swing charmeerden Eric meteen. Na twee liedjes jammen was de zaak in kannen en kruiken en klaar om geserveerd te worden: een ode aan de grote helden zoals Calloway en Armstrong maar ook Sam & Dave, Ray Charles, Otis Redding, Marvin Gaye e.a. Fats Domino’s.

 
The Dukes zijn een jonge bende Hobokense muzikanten met een gemeenschappelijke voorliefde voor jazz, blues, funk en soul. Ze leerden het klappen van de zweep in het instrumentaal ensemble van de muziekacademie van Hoboken en intussen spelen ze al meer dan 10 jaar samen. Hun repertoire bestaat uit bekende en minder bekende jazz standards, meeslepende blues nummers, zwoele bossa nova’s, ingetogen ballads en up tempo funk en soul nummers. Charlie Parker, Herbie Hancock, Miles Davis, Horace Silver, James Brown maar ook George Gershwin en niet te vergeten Duke Ellington.

You name it, the Dukes will play it!