Referenties

Ruth McKENNY

Formules & Prijzen

Live on Tape: 1 x 45′

Live in Concert: 1 x 4u

Nu boeken

RUTH McKENNY, geboren te Lier op 14 Oktober  een echte Weegschaal dus.. artistiek al voorbestemd door zijn horoscoop. Bassist/zanger Ruth speelde in diverse groepjes van kleine tot grote bezettingen van The Dinkys naar Alexander Team en zo kwam hij in The Banny Bright Orchestra terecht, waar de toenmalige leadzanger verstek liet gaan, en zodoende werd Ruth bassist/zanger tot in 1978 de échte internationale doorbraak kwam voor onze lefty,want Ruth is linkshandige bassist.

Met de eerste hitsingle,ROCKING IN THE STREET..die veelvuldig goud werd,en een monsterverkoop van vele honderduizenden exemplaren doormaakte,opende dit de deuren voor een reeks van Nationale en Internationale successen!!!
Via de Nederlandse Tros top50,Avro’s Top-pop,Veronica,Kro-Radio&T.V
gingen de deuren open voor Ruthmc kenny in Duitsland,Frankrijk,England(Top of the pops)en zo verder de wereld rond,ontmoette o.a Mike Egan, Engelbert Humperdinck,The Pointer Sisters, Barry Gibb ,Andre Hazes, Lee Towers,Blue Diamonds en werkte samen met zowat alle artiesten van de Benelux ontmoet bij één of ander optreden waar ook te lande….
Na de reeks van hits ,die trouwens stuk voor stuk originele composities waren….,een paar titels voorstellen?..The cops are coming,Laura lee ,Who’s gonna be the next one (RCA-label) goed voor een… VOLLEDIG jaar onafgebroken in onze Nationale TOP30..Zowat tien jaar later en nog steeds in de running werd hij. winnaar van RADIO 2 Zomerhit-troffee 1987 in Belgie met…She’s inlove with her teache een nummer dat hij zowat helemaal alleen componeerde tekst en muziek was van de hand van Ruth Mc Kenny,de arrangementen waren van Marc Roefs(CBSLABEL)enTELKENS-OPNIEUW tekende Luc Derdin voor de Producing
en/of Publishing (Sonybel)van Ruth Mc Kenny’s Hit-Singles
.(dit was een greep uit zijn welgevuld palmares)   DUS als het om kwaliteit en echte live gezongen nummers gaat en natuurlijke de nodige ambiance   gewoon één adres   !!!!! Thienpont bellen !!!!!
Maaaaaaar…..

 
VANDAAG …op dit eigenste moment zorgt Marc Engelen(gitarist& saxofonist) de vroegere orkestlei/ijder van The High-Five band die reeds een paar jaar ter ziele gegaan is doordat Wim Engelen kwam te overlijden voor de muzikale begeleiding van het LIVE-gedeelte, bijgestaan door…
Lut Daems(Zang/Keyboards/ Accordeon)over het algemeen staat Ruth met deze basis op het podium en speelt maar al te graag zelf de bassguitar terwijl hij instaat voor de LEADVOCALS en mede door de wondere wereld van de hedendaagse digitale-toptechnologie (drums/percussion)Carlo Toshi !!!

Op aanvraag kunnen we deze formatie nog verreiken met een catchy Zangeres aangepast aan Uw evenement. Omdat we gebruik maken van de allernieuwste snufjes uit de muziekindustrie ,en U kwaliteit willen brengen ,worden onze muzikale vaardigheden bij U ten gehore gebracht door JBL-PROFFESSIONAL.(sounds better than Super)