Referenties

Meest gestelde vragen

Wat doet artiestenbureau, boekingskantoor Thienpont?

Door het steeds groeiende aanbod op de (vrijetijds)markt, vraagt de organisatie van een evenement een bedrijfskundige, correcte en creatieve aanpak. Precies daarin wil Artiestenbureau Thienpont elke organisator een meerwaarde bieden door professioneel advies, creatieve oplossingen en contractbegeleiding. Thienpont wil elke organisator tevreden laten terugkijken op een geslaagd evenement. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij elk evenement organiseren , ook uw (bedrijfs)event.
Een feestje bouwen laat je beter over aan specialisten… bij Thienpont is feesten vakmanschap.

Waarom boeken bij een artiestenbureau?

Artiestenbureau Thienpont stelt een grote keuze van professionele artiesten voor aan de organisatoren. Ons kantoor is de bemiddelaar tussen artiest (of zijn gemandateerde) en de organisator teneinde een booking (contract) tot stand te brengen. We staan in voor het vlotte verloop van alle afspraken tussen de verschillende partijen en een vlotte afhandeling van de administratieve en financiële taken.

Wat is een vrijblijvende optie?

Wanneer u uw keuze van artiesten gemaakt heeft kijken we de agenda’s & de prijzen van de artiesten na. Als de gevraagde artiest nog vrij is plaatsen we automatisch een vrijblijvende optie zodat u nog even (maximum 2 weken) tijd hebt om definitief te beslissen. Indien de periode van de vrijblijvende optie van 2 weken niet voldoet kunnen we deze optie op eenvoudige vraag iets langer aanhouden.

Hoe gebeurt de betaling?

Wanneer u van ons het contract ontvangt dient een voorschot betaald te worden.
Het tweede deel van het bedrag meestal de gage van de artiest dient u ofwel cash voor de start van het optreden aan de artiest te overhandigen ofwel dit bedrag aan ons 7 dagen op voorhand te storten zodat wij dit bedrag tijdig aan de artiest kunnen overhandigen.

Hoe lang wordt er opgetreden?

Over het algemeen duurt het optreden van een artiest met muziekband ongeveer 30 à 45 minuten.

Voor een live optreden of een orkest is de duur verschillend: dit kan variëren van 60 minuten tot 4 uur voor een allround orkest.
Voor de animaties is de duurtijd meestal afhankelijk van de act 1 à 2x 45 minuten of een duurtijd inclusief pauzes van 2 tot 4 uur.
Wij delen u automatisch de duur van het optreden mee bij de prijsofferte.

Wat gebeurt er als de artiest ziek is?

Indien een artiest door omstandigheden, ongeluk of ziekte, op het laatste moment moet afzeggen, garanderen wij een creatieve oplossing.

Waarom voldoet de installatie van onze DJ niet voor een zangoptreden?

Het voornaamste verschil tussen de installatie van een professionele geluidsfirma en deze van de dj is het feit dat de artiest die live zingt zijn zang moet gemengd worden met de muziek die op minidisk staat, en de meeste dj installaties voldoen hier niet aan omdat deze vooral cd’s & dvd’s afspelen.

Wij helpen u graag aan een professionele geluids- en lichtfirma.

Waar moeten we bij opletten voor het podium en de kleedkamers van de artiesten?

Voor een muziekbandoptreden moet het podium minimaal 8 x 4 meter bedragen, voor een live optreden is dit 12 x 8 meter. Het podium moet stevig zijn, indien het bestaat uit panelen moeten deze panelen veilig vast gemaakt worden aan elkaar zodat ze niet uit elkaar kunnen schuiven tijdens het optreden. De vloer van het podium moet egaal, droog zijn zonder vloerbekleding of tapijten. Bij een openluchtoptreden dient het podium volledig overdekt te zijn.

Er moet ook een nette en afsluitbare kleedkamer zijn met verwarming indien minder dan 18°C. Indien de kleedkamer niet aan het podium grenst, moeten de artiesten een vrije en beveiligde doorgang hebben naar en van het podium.

Wanneer moet ik Sabam contacteren?

Vanaf het ogenblik dat u een evenement organiseert dat door muziek wordt opgeluisterd uit het repertoire van Sabam of een internationaal repertoire dient u hiervoor toestemming te vragen aan Sabam. Als organisator dient u een aanvraag tot toelating te versturen. Alle informatie hierover vind u op de website van Sabam.

Website Sabam: www.sabam.be

Wat is de billijke vergoeding?

Vanaf het moment dat u muziek van een geluidsdrager speelt (dus niet bij een live optreden van een artiest) dient er Billijke Vergoeding betaald te worden.

 
De Billijke Vergoeding is de vergoeding die moet betaald worden voor het publieke gebruik van het muziekrepertoire van de uitvoerende artiesten en muziekproducenten.
De tarieven voor de Billijke Vergoeding worden berekend op basis van een aantal parameters zoals aard van de ruimte (winkel, cultureel centrum, …), aantal m² van de ruimte, de aard van de activiteit (met of zonder drankaanbod, met of zonder dansgelegenheid, …).

 
Op de website van www.debillijkevergoeding.be vind u hier alle informatie en tarieven over.

Wat is de bedrijfsvoorheffing van 18% voor buitenlandse artiesten?

Op de gage van de buitenlandse artiesten die niet belastingplichtig zijn in België dient een bedrijfsvoorheffing van 18% betaald te worden door de organisator.
Artiestenbureau Thienpont rekent deze 18% rechtstreeks door aan de organisator en zorgt voor de doorstorting van deze bedrijfsvoorheffing.

Welke vergunningen en verzekeringen moet ik voorzien?

Als organisator bent u volledig verantwoordelijk voor de veiligheid van de aanwezige personen tijdens, op en rond de plaats van de vertoning en het optreden. Hiervoor dient u een afdoende verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten.

 
De organisator staat ook in voor alle vereiste geldige vergunningen, zoals vb brandweer, gemeente, milieuvergunning, Sabam, Billijke vergoeding, enz.

 
Indien de optredens niet kunnen doorgaan door het ontbreken van de nodige vergunningen of verzekering dienen de artiesten steeds volledig uitbetaald te worden.

Wat moeten we allemaal budgetteren?

U houdt best rekening met vaste en onvoorziene kosten, zoals vergunningen, verzekeringen, Sabam, promotie, drukwerk, veiligheidsmensen, catering, de brandveiligheid, de ventilatie, de elektriciteitsaansluiting, enz.

Voor openbare optredens en privé optredens gelden soms verschillende regels. Wordt er entreegeld gevraagd, hoeveel mensen worden er verwacht, wat is het doel? Telkens kunnen er andere regels gelden.
Zorg ervoor dat het aantal verwachte personen afgestemd is op de grote van de locatie. (een te grote locatie tast vaak de sfeer aan). Zijn er genoeg in- en uitgangen, toiletten, heeft de vestiaire een aangepaste capaciteit?
Uiteraard helpen wij u graag om u bij deze praktische zaken te adviseren.

Hoe gebeurt de boeking van een artiest?

Vanaf het ogenblik dat u uw optie wil omzetten in een definitieve boeking en u ons alle gegevens bezorgt dan maken wij het contract op in drievoud.

U dient al deze copies te handtekenen en ons terug te bezorgen.

Ook dient een voorschot betaald te worden.

Na ontvangst van het voorschot sturen wij u uw getekend contract terug en is de boeking een definitief.

Wanneer boek ik het beste een artiest?

Vanaf het moment dat u een definitieve keuze gemaakt hebt over de artiest boekt u het beste direct de artiest, want anders riskeert u dat de artiest die u zo graag op uw event ziet niet meer vrij is.