Referenties

Internationale Artiesten

3J’s

Formules & Prijzen

Live on Tape: 1 x 30′

Nu boeken

De 3J’s is een Nederpop-trio uit Volendam dat al vele jaren geroemd wordt om tekst en compositie.

De 3J’s zijn de nieuwste succesvolle Volendamse formatie.

Het trio bestaat uit Jaap Schilder (a.k.a. Jaap de Witte, oprichter van Jen Rog), gitarist Jaap Kwakman en zanger Jan Keuken (ook bekend als Jan Dulles).  Samen speelden ze in de begeleidingsband van Jan Smit voor zijn concerttournee.
Het eerste album Watermensen verscheen in 2007. Het behaalde direct een hoge notering in de Nederlandse charts.

Binnen 3js heeft Dulles alle ruimte om de mogelijkheden van z’n stem te laten horen; van ballades tot opzwepende kroegliederen uit het eigen werk van het trio. Zo’n stem dus die je, vooral in combinatie met alcohol, kan aanzetten tot dingen waar een mens zich de volgende dag rot voor schaamt.
Jaap Kwakman: gitaar mandoline en vocals
Jaap Kwakman ontwikkelde zich tot een veelgevraagd gitarist, werd een bekend gezicht in studio’s en is te horen op veel Nederlandse producties. Ook toerde hij in binnen- en buitenland met onder andere Sita, Twarres, Lange Frans en baas B. , Leoni Jansen, theater tournee She got game 3, BZN en Jan Smit.

Ongeveer 5 jaar geleden voelde Jaap de behoefte om weer eens lekker in de kroeg te gaan spelen met een paar goede bekenden. Hij belde oud Jen Rog collega Jaap de Witte en het bevriende zangtalent Jan Dulles, de 3 J’s waren een feit.
Jaap Kwakman koppelt als gitarist en mandolinespeler een verbluffende techniek aan een groot muzikaal inzicht en is bovendien een zeer energiek performer.

Jaap de Witte: gitaar en vocals
Jen Rog was jaren lang in grote delen van Nederland een van de meest gevraagde coverbands. Tot ong. 1996 was de oudste J, Jaap de Witte, zanger/ gitarist bij deze band.

Na enkele jaren te hebben samengewerkt met Jaap Kwakman, die op jonge leeftijd was komen spelen bij Jen Rog, hield hij het muzikantenbestaan voor gezien. De Witte leidde al enkele jaren een teruggetrokken bestaan als overtuigd Zen-Boeddhist toen Jaap Kwakman hem wist te traceren.

J. de W. werpt zich in 3js graag op als oudere, wijze man, een soort van aanspreekpunt of praatpaal (vraagbaak). De andere J’s maken van dit aanbod overigens nauwelijks (geen) gebruik.

Spring naar toolbar