Referenties

Oktoberfest Orkest Wereldmuziek

Blaasorkest Alpenroos

Formules & Prijzen

FORMULE
DUUR
PRIJS
Live Muziek 1 x 120′ Op aanvraag
Live Muziek 2 x 120′ Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. btw. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Nu boeken

Alpenroos werd (weliswaar onder de naam van ‘De Doremi’s’) in 1961 opgericht als studentenorkest/cabaretgroep en in 1964 omgedoopt tot een heuse ‘blaaskapel’.Enkele hoogtepunten waren de ontelbare optredens in Noord-Frankrijk, de verscheidene verbroederingsfeesten met het Duitse ‘Schnathorster Blasorchester’, het winnen van de Belgische preselectie ‘NCRV-Benelux-blaasttest en de gelijknamige NCRV-televisie-uitzending (1978) en de dubbelconcerten die sedert 1979 jaarlijks in maart heel wat toehoorders weten te bekoren.

Het programma wordt gebracht door een 25-koppig blaasorkest en omvat volksmuziek uit Duitsland, Oostenrijk, Bohemen en Moravië. Vooral de zogenaamde ‘Egerländermusik’ ligt het orkest wonderlijk. Niet voor niets worden de muzikanten van Alpenroos  wel eens de ‘Egerländer aus Flandern’ genoemd!Hoofdzakelijk marsen, walsen en polka’s staan op het programma, maar ook originele blaasmuziek, evergreens, tango’s en populaire nummers uit de ‘Volkstümliche Hitparade’ en de jaarlijkse ‘Grand Prix der Volksmusik’ zijn het orkest niet vreemd.

Ongeveer de helft van de nummers wordt gezongen (meestal in het Duits, sporadisch in het Tsjechisch).