Referenties

Coverbands Senioren

De Corsari’s

Formules & Prijzen

TYPE
DUUR
PRIJS
Live Concert 1 x 75′ € 3.750

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. btw. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Nu boeken

DE CORSARI’S MET ROEL VAN DER STUKKEN!

De Corsari’s met Roel Vanderstukken en Sarah als  je glamoureuze gidsen doorheen de wervelende sfeer van weleer!

Met opgefriste hits van Ritchie Valens, The Monkees, Elvis Presley, The Beatles, The Hollies, Jackie Wilson, Paul Anka en Roy Orbison waant het publiek zich middenin een glorieuze spiegeltent.

De Corsari’s zijn te boeken voor de meest uiteenlopende evenementen: van familie- over trouw- tot bedrijfsfeest, van party over festival tot kermis- en scoutsfuif. De Corsari’s noemen zichzelf “het nieuwe balorkest”, want “het orkest speelt ten dans”!

Zet je schrap voor een flinke portie nostalgie met Roel Vanderstukken en Sarah. Beide rasartiesten zijn niet aan hun proefstuk toe. Tijdens de Steracteur Sterartiest Concerttour maakten ze enkele zomers geleden zowat elk Vlaams podium onveilig. Vorig jaar brachten Roel en Sarah hun duet ‘De Weg’ uit ten voordele van het goede doel. Sinds juni 2012 gaan ze voluit voor een nieuw engagement, hun grootste uitdaging tot nu toe: de Corsari’s!

De Corsari’s vormen een 6-koppige liveband die de swingende 50’s en 60’s nieuw leven inblaast en iedereen naar de dansvloer lokt. Met opgefriste hits van Ritchie Valens, The Monkees, Elvis Presley, The Beatles, The Hollies, Jackie Wilson, Paul Anka en Roy Orbison waant het publiek zich middenin een glorieuze spiegeltent.

Net zoals op de betere trouwpartijen herontdek je de liedjes, die je bijna was vergeten. Je zal je afvragen met wie je die avond niét hebt gedanst. De Corsari’s met Roel Vanderstukken en Sarah zijn je glamoureuze gidsen doorheen de wervelende sfeer van weleer!

Kaskrakers uit de 50′s en 60′s

Wat is het recept van de Corsari’s?

Roel: Ik noem ons graag het nieuwe balorkest. Of nog beter: het orkest speelt ten dans! We brengen uitsluitend nummers uit de jaren ’50 en ’60. Hit na hit, klassieker na klassieker, millionseller na millionseller… Sarah en ik zingen vooral medleys want we willen het publiek aan het dansen brengen.

Sarah: De medley’s klinken verfijnd en krachtig. Het is zeker niet de bedoeling om al die liedjes klakkeloos te coveren. We komen creatief uit de hoek en voegen er een tikkeltje extra rock-’n-roll aan toe.

Brengen de Corsari’s een ode aan de legendarische Tony Corsari?

Roel: Voor een stukje wel natuurlijk. Maar onze groepsnaam dekt meteen de lading. Wijlen Tony Corsari oogstte zijn grootste successen in de jaren ’50 en ’60, en was naast presentator en tv-icoon ook zanger.

Sarah: Er zijn nog andere redenen waarom we voor onze naam hebben gekozen. Roel en ik wonen allebei in de buurt van Tienen, de thuisstad van Tony Corsari. En zeg nu zelf, zijn meezinger ‘Waarom zijn de bananen krom’ kent toch iedereen, nietwaar?
Komt dat liedje ook voor in jullie set?

Sarah: We hebben eraan gedacht om het als gimmick of intro te gebruiken, maar dat idee is uiteindelijk afgevoerd.

Roel: Precies omdat het niet echt een dansbaar nummer is.

Sarah: Het publiek wordt wel in de watten gelegd met swingende kaskrakers van Elvis Presley, Roy Orbison, The Rubettes, Jackie Wilson, Ritchie Valens, Rita Deneve, Corry en de Rekels, …

Roel: … Chris Montez, Louis Prima, The Shirelles, noem maar op! Dansmuziek is de rode draad

Swingende nummers zijn dus de rode draad?

Roel: Jazeker, net als in de fifties en sixties, toen er nog echt werd gedanst. Natuurlijk kan je ook naar een show van de Corsari’s komen om enkel te luisteren. Maar we hopen dat de mensen danskriebels in hun buik krijgen. Bovendien roepen we de sfeer van weleer terug op: de geur van spiegeltenten, het gezellig samenzijn en een feestje bouwen met liedjes die iedereen kent.

Vooral de oudere generatie dan.

Sarah: Dat denk je maar! Onze band bestaat uit twintigers en dertigers, wij kennen al die liedjes door en door. Ze zijn algemeen cultureel muziekgoed geworden.

Roel: Het zou wel eens kunnen dat het oudere publiek sneller aan het dansen slaat. Daarom moeten we de jeugd warm maken voor de muziek van de Corsari’s. Op de betere trouwpartijen gaan jong en oud toch ook samen uit de bol op de dansvloer.