Referenties

Dirk Van Vooren

Formules & Prijzen

Duur optreden: 1 x 30′

Nu boeken

EEN BEWEGENDE KARIKATUUR

De Carto(o)n-act is een komische, en vooral visuele act waarin Dirk van Vooren verschillende nationale en internationale artiesten parodieert met behulp van geschilderde kartonnen figuren in 2D.

Het succes van de act zit hem in de snelle transformaties van de kartonnen figuren die, voor het oog van het publiek, veranderen van de ene artiest naar de andere.Alle figuren in deze act werden door Dirk zelf ontworpen en geschilderd.De act duurt minimum 12 minuten en maximum 35 minuten en is, mits enkele technische vereisten, in vele programma’s in te passen.

Zowel jong als oud zal deze act enorm waarderen, dat bewees Dirk al op verschillende evenementen in binnen- en buitenland.De Carto(o)n-act wordt ondersteund door een muziekband die de totale lengte en de timing van de act bepaalt.Deze act is uitermate geschikt voor een gemengd en internationaal publiek.  EEN BANDPARODIST André Van Duin is eigenlijk de man die Dirk heeft geïnspireerd om het te proberen in de “showbusiness”. En toevallig zijn ze beiden op dezelfde manier begonnen, als bandparodist, maar dan wel met een tijdsverschil van 25 jaar.

In ’64 wint André Van Duin een talentenjacht met een bandact en is op slag wereldberoemd in Nederland. Dirk ontwikkelt in ’89 een zelfde soort act en gaat er mee optreden op allerlei feesten.Een band parodie is eigenlijk een geluidsmontage van liedjes en geluidseffecten.Met het nodige “smoelenwerk” van de artiest erbij wordt het een visueel ludiek stukje amusement.

Die act is met de jaren verschillende keren van uitzicht veranderd, Dirk heeft in totaal een 6-tal parodieën gemaakt. Hij heeft heel veel te danken aan deze vorm van amusement want hij werd daardoor door verschillende mensen uit het vak opgemerkt.In 2007 echter beslist Dirk om de band parodie vaarwel te zeggen. In die 18 jaar heeft Dirk meer dan 3000 keer ergens een bandparodie gebracht.

Spring naar toolbar