Referenties

Flamencoquartet Soniquette

Formules & Prijzen

Duur optreden: 2 x 40′

Nu boeken

Flamencoquartet Soniquette brengt schitterende musici uit Istanbul (Turkije), Spanje en België samen.

Met respect voor de traditie en de wortels van flamenco als uitgangspunt zoekt de groep naar nieuwe uitdrukkingen. Emre “El Turco” stelt zijn frisse composities voor als een symbiose tussen zijn roots en de invloed van jazz met duende & compás uit de flamenco.

Het basistrio dat gevormd wordt door Emre “el Turco” (flamenco gitaar), Serge Dacosse (elektrische bas), Ramon “el Chispa” (slagwerk) kan uitgebreid worden naar een grotere bezetting, zoals een kwartet met John Snauwaert (saxofoon) of een kwintet met La Liz waar rijke melodieën en ritmes aangevuld worden met zang, palmas en uiteraard de succesvolle flamencodans.

De muziek is gebaseerd op verschillende palos van flamenco.

De meest ritmische presenteren zich als bulerías, tangos, alegrías en rumbas; de meer diepzinnige als minera, taranta, soleá, seguirillas. Hoedanook, de rijke melodieën worden geboren uit de flamencotraditie. Binnen de groep vormt de gitaar het basisinstrument zonder dat nochtans de andere instrumenten moeten onderdoen in vrijheid van muzikale expressie die gevoerd wordt door de jarenlange ervaring van zijn spelers.

John en Serge hebben afgezien van hun stevige jazzvorming, ook een muzikale ervaring opgedaan die reikt van Brazilië tot de Balkan. Het hoeft geen betoog dat zij flamenco in deze muzikale, culturele waaier hebben opgenomen. Ramón bespeelt vele slagwerkinstrumenten, maar de cajón in de eerste plaats. Deze specialisatie maakt hem in België tot een unicum. Tenslotte verleidt La Liz met het vuur en de fiere elegantie van de flamenco dans.

Spring naar toolbar