Referenties

Jannes

Formules & Prijzen

Live on Tape: 1 x 30′

Nu boeken

Jannes is een nuchtere jongen van het Drentse platteland en voelt zich daar prima bij.

Jannes bracht al 7 cd’s uit waarop hij zijn vrolijke Nederlandstalige meezingers en melancholieke inhakers heeft gebundeld. Het succesverhaal van Jannes is inmiddels bekend. Geïnspireerd door de muziek die hij thuis hoorde en de accordeon van zijn opa, begint hij al op jonge leeftijd te zingen. In 2000 brengt hij zijn debuutsingle ‘Ben Jij Bij Me’ uit, dat een hit wordt op de regionale piratenzenders en lokale radio. Zijn debuutalbum Bella Bianca volgt en ook deze wordt gelijk opgepikt door de diverse piratenzenders en lokale radiostations.

In 2005 volgt de landelijke doorbraak, als de vriendelijke woonwagenbewoner uit Emmen 13 weken lang gevolgd door de camera’s van RTV Oost voor zijn eigen docusoap Gewoon Jannes. De populaire docusoap beleeft vervolgens haar landelijke première als wekelijks item in SBS Shownieuws, wat Jannes een hoop nieuwe fans oplevert, ook in buurlanden België en Duitsland. In datzelfde jaar wordt hij gekroond tot Koning der Piraten tijdens het Giga Piraten Festijn in het Polman stadion van Almelo.

In 2006 ligt Laat Me Vrij in de winkels die, net als Als Het Zonnetje Schijnt, goud wordt.  Mijn Naam Is… is zijn zevende album.Ondanks, of juist dankzij, zijn enorme succes is Jannes altijd zichzelf gebleven. Jong en oud: iedereen houdt van Jannes, zowel om zijn muziek als om zijn persoonlijkheid. Hij wordt op handen gedragen, waar hij ook optreedt en hij neemt zelf alle tijd voor zijn fans. “Ik hou niet van poeha, van mensen met hun neus in de wind. Doe maar normaal, denk ik dan. Mijn doel is slechts om mensen blij te maken met mijn muziek.” En dat doet hij tot op de dag van vandaag nog steeds.

Spring naar toolbar