Referenties

Artiesten Belgische Groepen Zangeressen

Silvy

Formules & Prijzen

TYPE
DUUR
PRIJS
Live on Tape 1 x 30′ € 2.600
Gastoptreden 6 nummers + 1 repetitie € 1.750
Silvy & The Band 1 x 75′ € 3.600
Silvy & The Band XL 1 x 75′ € 4.800

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. btw. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Nu boeken

Al bijna 30 jaar is Silvy De Bie (4 januari 1981) niet weg te denken uit de Belgische muziek scene.

Ze was amper 8 jaar wanneer ze haar eerste stappen in de showbizz zette. Als kleine meid maakte ze een opmerkelijke passage in het enorm populaire televisie programma ‘De Kinderacademie’. Haar interpretatie van de hit van Michael Jackson ‘Ben’ schoot haar ster recht naar het firmament van de Belgische muziek. Het beeld van het schattige kleine meisje met de lange blonde golven staat voor eeuwig in ons collectief tv-geheugen.

Haar deelname werd opgemerkt door een onafhankelijke muziek studio, die haar prompt een contract aanbood. Hiermee werd Sylvie een van de jongste artiesten ooit getekend in België. Onder haar nieuwe artiestennaam ‘Silvy Melody’ bracht ze haar eerste album uit dat naast de cover van ‘Ben’ ook een aantal opgemerkte duetten bevatte.

Een decennia later kwam Silvy de Belgische dance producer Wout Van Dessel tegen. Hij vroeg haar om zijn nieuwste project ‘Liquid’ te vervoegen als een ‘featuring artist’. Een jaar later kreeg het project de naam Sylver. Dit betekende de permanente partnership met Silvy en bevestigde dat haar stem integraal deel uitmaakt van de unieke sound van de groep.

Vanaf dan lag de focus van Silvy voornamelijk op Sylver, ook al leende ze haar stem af en toe aan andere groepen zoals MNC en 4Clubbers. In 2004 bracht zij samen met de goede vrienden van Milk Inc de single ‘I don’t Care’ uit dat een mooi plaats in de top 10 van de charts bereikte. Maar Silvy voelde toch ook de drang om haar muzikale horizon te verbreden en op haar ééntje te experimenteren. Ze bracht enkele nummers uit onder de naam ‘Sil’, en na 13 jaar intense samenwerking besliste ze om Sylver te verlaten om zich te focussen op een solocarrière. Dit bracht haar in 2014 naar de selecties voor Eurosong, waar ze het tot in de nationale finale schopte, maar de televoters gaven uiteindelijk het felbegeerde kaartje voor de grote finale aan Axel Hirsoux.

Na Eurosong werd het even stil rond Silvy. Ze besliste om een pauze in te lassen om meer tijd met haar dochter door te brengen en op zoek te gaan naar nieuwe creatieve inspiratie. Twee jaar later bood zich een unieke kans voor een éénmalig reünie concert met Sylver aan. Het wederzien met haar oude kompanen smaakte naar meer en dus pikte Silvy de draad met de groep terug op.

In september 2017 kondigde de commerciële zender vtm aan dat het succesvolle format ‘Liefde voor Muziek’ zou terugkeren voor een vierde seizoen, en dat Silvy deel zou uitmaken van de cast. Dit gaf haar niet alleen een unieke kans om te tonen wat een veelzijdige zangeres van wereldklasse ze wel is, het opende ook de deur voor nieuwe solo opportuniteiten. Kort na de uitzending bracht Silvy een nieuw album uit onder haar naam ‘Silvy‘ genaamd ‘Baby Bird’. De plaat werd gevuld met een volwassen collectie songs, waarvan sommigen tijdens intense momenten van bezinning werden geschreven. Het album vormt de soundtrack voor al het moois dat de toekomst ongetwijfeld zal brengen.